Gogosari in otet

Ingrediente:

10 kg gogosari
1 litru de otet (9 grade)
2 litri de apa
400g zahar
30g sare
4 - 5 bucati de hrean
foi de dafin
piper
frunze de telina

Mod de preparare: gogosari murati

Spala gogosarii, taie-i in bucati potrivite si curata-i de seminte.
Amesteca otetul cu apa, zaharul, sarea si condimentele. Pune lichidul la fiert intr-o oala mare.
Cand lichidul a inceput sa fiarba, introdu bucatile de gogosar in oala si lasa sa fiarba cateva minute (in jur de 2 - 3), pana cand gogosarul s-a inmuiat si si-a pirdut din culoare.
Asaza apoi bucatile de gogosar in borcane, adauga hreanul si, la final, toana lichidul in care i-ai oparit. Este foarte important sa torni lichidul treptat, pentru ca borcanele sa nu se sparga din cauza temperaturii ridicate a lichidului.

varza murata | castraveti murati | gogosari murati | gogonele | muraturi

2 comentarii: